Ga naar hoofdinhoud

Clouddiensten

Clouddiensten zijn online diensten die overal en altijd toegankelijk zijn en het zakelijk gebruik van grote harde schijven en servers overbodig maken. Een voorbeeld hiervan is webmail. Webmail is te bereiken via een mobiel, een internet browser of een e-mailprogramma. Hardware speelt hierbij een minder belangrijke rol dan in het verleden, want dezelfde gegevens zijn beschikbaar op iedere apparaat met een internetverbinding.

Wij leveren veelal bestaande clouddiensten aan onze klanten, zoals Office365 en Online Backup, maar wij kunnen ook cloudoplossingen op maat ontwikkelen.

Mobiliteit

Cloud services zijn overal toegankelijk zijn, dus iedere ruimte met een internetverbinding wordt een werkplek. Dit verhoogt de flexibiliteit en onafhankelijkheid.

Prijs

De overstap van lokale hosting naar de Cloud is qua kostenbesparing een logische stap: investeren in zware computers, een eigen server of software is niet meer noodzakelijk.

Veiligheid

Alle bedrijfsgegevens die u op een Cloud server plaatst worden ondergebracht in een beveiligd datacenter. De datacenters zijn 24/7 bezig met beveiliging en backups en bieden daardoor optimale bescherming tegen hackers en virussen.

Beschikbaarheid

Een Cloud service draait op meerdere servers. Dus zelfs als er hardware defect raakt, kunt u gewoon altijd blijven doorwerken. Dit is een groot voordeel voor ondernemers die nu via één server toegang hebben tot de IT omgeving.

Onderhoud

Het handmatig bijhouden van updates en het vernieuwen van softwarelicenties is voor veel bedrijven een tijdrovend en kostbare bezigheid. Een Cloud service maakt gebruik van online software die automatisch wordt bijgewerkt vanuit de provider.

Maatwerk

Cloud services zijn schaalbaar en worden aangepast op de wensen en behoeftes van uw bedrijf. Ook als uw organisatie u in de loop der jaren groeit of krimpt. In beide gevallen kunt u de Cloud services automatisch aanpassen aan de ontwikkelingen van uw bedrijf.

Clouddiensten op maat

MELEXON Technologies bouwt ook Clouddiensten op maat wanneer dit nodig blijkt of gewenst is. Wij kunnen uw idee vertalen naar techniek, en kan speciaal voor u een passende Cloud oplossing op maat ontwikkelen. Wij kunnen voor u de zogenoemde User-Interface (het zichtbare gedeelte waar de bezoeker mee kan werken) ontwikkelen en de koppeling daarvan met uw andere bedrijfssystemen, zoals uw administratie software en eventuele machines.

Wij maken hierbij onder andere gebruik van technologieën als HTML5, PHP, .NET, MS SQL, MySQL, etc.

Een voorbeeld van een cloudoplossing waaraan wij gewerkt hebben is deherikon.nl/login/ waar klanten zich kunnen aanmelden voor kampen en activiteiten, met daarachter een compleet op maat gemaakt online CRM-systeem voor de medewerkers.

Software ontwikkeling

MELEXON Technologies ontwikkeld maatwerk software voor bedrijven en organisaties. Of het nu gaat om een interactief DVD-opstartmenu of een softwareoplossing om uw bedrijfsprocessen te koppelen. De diversiteit van de applicaties die wij ontwikkelen is groot maar het zijn altijd maatwerk applicaties waarvoor geen standaard softwareproduct voldoet.

Heeft u een bepaalde functionaliteit in uw hoofd die u graag uitgewerkt ziet in software? U bent bij ons aan het juiste adres. We hebben ruim 10 jaar ervaring in het automatiseren van processen en het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke software.

Aan de hand van een goed gesprek kunnen wij u al snel vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat een stuk maatwerk kost. Neem voor meer informatie of een gesprek geheel vrijblijvend contact met ons op.